L’Igualada Fashion Lab proposa, al mes de novembre i dins del programa d’activitats Igualada: Laboratori de Moda, dues jornades gratuïtes de xerrades adreçades a les empreses del sector tèxtil i moda.
El dijous, 3 de novembre, la jornada porta per títol Digitalització, automatització i Metavers, i inclourà tres xerrades. A les 9:30h, Daniel Blanco, consultor tecnològic i de transformació digital a EURECAT, parlarà de Transformació digital per a les empreses, explicant els objectius, fases i dimensions d’anàlisi en la realització d’un roadmap de transformació digital, presentant les noves tecnologies habilitadores (KET) de la indústria 4.0 així com les eines i solucions disponibles al llarg de tota la cadena de valor del sector tèxtil i, finalment, exposant cinc casos pràctics d’eines bàsiques.
A les 10:45h, la xerrada serà Digitalització dels processos industrials: entorns col·laboratius, IA i el poder de la data, amb Rafael Vargas, enginyer de sistemes a Lectra i especialista en la Indústria 4.0 per al sector Fashion and Apparel. S’abordaran els diferents processos de digitalització, des del disseny fins a la comercialització dels productes, posant el centre d’atenció en els nous entorns col·laboratius, l’efectivitat de la data única i el núvol aplicat al món de la moda. I s’analitzaran les solucions tecnològiques d’última generació per a poder implementar-les.
Finalment, a les 12h, l’equip de recerca ARU abordarà El metavers i les oportunitats de negoci per a la industria tèxtil i moda. Tractaran els elements fonamentals de la relació entre Metavers i la seva aplicació a la industria de la moda. Els assistents experimentaran en primera persona el Metavers utilitzant tant ulleres de Realitat Virtual com tecnologies de Realitat Augmentada.
I el dijous, 17 de novembre, la jornada proposada serà Sostenibilitat en el sector tèxtil: canvis legislatius, certificacions i ajudes. Començarà a les 9:30h, amb Canvis legislatius en el sector tèxtil i moda vinculats a la sostenibilitat, a càrrec de David García Uslé, clúster manager de Modacc. Presentarà els principals canvis normatius que afecten directament el sector del tèxtil: documents com el New Green Deal, la Nova Estratègia Industrial, el Pla d’Acció d’Economia Circular, l’Estratègia per a Tèxtils Sostenibles i la Directiva d’Ecodisseny, entre d’altres.
A les 10:45h, Clara Mallart Lacruz, responsable de l’àrea de Sostenibilitat i Economia Circular de Modacc parlarà de Certificacions de sostenibilitat, explicant què son les ecoetiquetes i les certificacions sectorials, presentant les més rellevants en el sector tèxtil i de la moda, diferenciant les certificacions a nivell corporatiu i les que afecten al producte.
I la segona jornada s’acabarà a les 11:45h amb la xerrada Ajudes per a implementar la sostenibilitat en la industria tèxtil i moda en què Lidia Morcillo Jordana, responsable d’innovació de Modacc, presentarà les ajudes i subvencions que diversos organismes tenen planificades per atorgar en els pròxims anys.
Les places són limitades i les inscripcions s’han de formalitzar respectivament als enllaços bit.ly/IFL22xerrades3 i bit.ly/IFL22xerrades17.
Igualada: Laboratori de Moda inclou un seguit de formacions, exposicions i xerrades organitzades a l’espai Igualada Fashion Lab, durant l’octubre i el novembre, amb l’objectiu d’apropar el sector de la moda i tèxtil de la comarca a la ciutadania i, al mateix temps, facilitar formació als professionals i estudiants del sector en temes de màxima actualitat, amb l’objectiu de fer-los guanyar coneixements i competitivitat.
Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc de l’operació Igualada Fashion & Design Hub del Pla d’Especialització Competitiva Territorial d’Igualada – Anoia, liderat per l’Ajuntament d’Igualada i participat per la Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil (FITEX) i el Clúster Català de la Moda (Modacc). El Pla està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada